Praktisk information

Entre
Tvättning
I lägenheten finns tvättmaskin och torkställ. Maskinen är bara att sätta på som vanligt. Kontrollera bara att vattenkranen intill tvättmaskinen är på.

Diskmaskin
Diskmaskin finns i köket och är enkel att förstå. Tips är att köra på Eco programmet då propparna lätt går om man kör flera apparater såsom tvättmaskin och AC samtidigt.

Air Condition
AC finns i alla rummen och får gärna användas, men vänligen testa er fram innan ni kör full styrka på alla. Dom kyler snabbt och behöver inte köras hela dagarna för att ge effekt. För att starta resp. AC finns det fjärrkontroller som normalt sätt ligger på byråerna i sovrummen.

Spisen
Det finns gasolspis. Se till att kranen för gasen är öppen. Kranen finns under diskbänken och gasoltuben finner du vid gatan strax intill entrén till lägenheten.

Ugn och mikrovågsugn
Det finns både ugn och mikrovågsugn.

Nyckel
Huvudströmbrytare och vatten
Om elen går eller om vattnet mot all förmodan är avstängt… Utanför lägenheten nere vid parkeringen finns det ett skåp med huvudströmbrytare och vatten. För att öppna skåpet använder du nyckeln på bilden ovan som ligger i besticklådan i köket.

Slänga skräp
Skräp läggs i vanliga plastpåsar som sedan slängs i de gröna sopvagnarna som står ute vid vägen, dvs precis innan man kör in till lägenhetsområdet. Man behöver inte källsortera eller rättare sagt det finns bara en typ av sopvagn.

Parkering
Parkering är gratis utanför lägenheten. Det är även gratis på de flesta ställena runt omkring, dock kan det kosta om man parkerar precis vid stränderna. Kolla skyltar och i framrutorna andra bilar.

Lakan och handdukar
Lakan och handdukar till lägenheten behövs inte tas med. Vid ankomst finns detta nytvättat. Vill man ha extra stora handdukar till tex stranden, tar man med detta själv.

Mat i närheten
Den närmaste mataffären ligger på stora vägen precis utanför huset. Där finns det mesta. Öppettider är italiensk varierande… men normalt sett måndag till lördag mellan 9:00 och 20:00. Vill man ha en större mataffär rekommenderas man att åka till shoppingcentret Auchan som ligger precis innan man kommer fram till Olbia. Resväg är ca 15 min.

Nyckeln
Nyckel fås innan avfärd till Sardinien i samband med betalning av hyran och tas sedan med tillbaka till Sverige och skickas tillbaka med post.